Lähde: Ulkoasiainministeriö: Matkustaminen ja maat: Matkustustiedotteet: Uusimmat matkustustiedotteet


Latviassa matkustaminen on melko turvallista normaalia varovaisuutta noudattaen. Auto- ja taskuvarkauksia on suhteellisen paljon.

Ison-Britannian viranomaisten arvion mukaan kansainvälisen terrorismin uhkataso on tällä hetkellä toiseksi korkeimmalla tasolla, mikä tarkoittaa, että terrori-iskujen uhka on olemassa. Yleisesti ottaen Iso-Britannia on edelleen suhteellisen turvallinen matkustusmaa. Varo taskuvarkaita ja liikennettä.

Virossa matkustaminen on turvallista normaalia varovaisuutta noudattaen. Taskuvarkaudet on melko yleisiä, erityisesti Tallinnan satamassa ja vanhassa kaupungissa.

Maassa on suhteellisen turvallista, mutta valmiustasoa on korotettu rajoilla terrorismiuhan takia. Matkailijoita kehotetaan pysyttelemään asutuilla alueilla sekä liikkumaan luonnossa vain oppaan johdolla. Mahdollisia mielenosoituksia tai joukkokokouksia tulee välttää.

Kroatia on turvallinen matkakohde. Seuraa paikallisviranomaisten tiedotteita pakolaistilanteesta maantieliikenteen rajanylityspaikoilla. Maan poliittinen tilanne on vakaa. Varovaisuutta on noudatettava syrjäisillä entisten sota-alueiden miinoista raivaamattomilla alueilla, jotka on tavallisesti merkitty näkyvästi. Liikkuminen turistien suosimilla alueilla ja pääteillä on turvallista.

Matkustaminen pääosin turvallista. Suurin riski on liikenne.

Terrorismin uhka saattaa ajoittain nousta. Seuraa mahdollisia asiaa koskevia viranomaisten ohjeita. Rikollisuutta etenkin Trinidadissa. Hurrikaanikausi kesä–marraskuu.

Yleisesti turvallista. Noudata viranomaisohjeita. Mielenosoitukset mahdollisia. etenkin Katalonian ja Madridin alueella. Terrorismin uhka on olemassa. Varo taskuvarkaita ja liikennettä.

Varovaisuus tarpeen Havannassa. Hurrikaanikausi kesä–marraskuu.

Tanskan viranomaisten arvion mukaan kansainvälisen terrorismin uhkataso on tällä hetkellä korkeimmalla tasolla, mikä tarkoittaa, että terrori-iskujen uhka on olemassa koko maassa. Yleisesti ottaen Tanska on edelleen suhteellisen turvallinen matkustusmaa.

Turvallinen matkailumaa, suomalaisiin ei kohdistu mitään erityistä vaaraa. Noudata paikallisten viranomaisten ohjeita.

Saari on turvallinen matkakohde, ulkomaalaisiin kohdistuvia rikoksia hyvin vähän.

Luandassa on paljon rikollisuutta ja kaoottinen liikenne. Maaseudulla on maamiinavaara.

Vuoden 2009 vallankaappauksen jälkeen poliittinen tilanne on edelleenkin epävakaa. Matkustajia kehotetaan varovaisuuteen etenkin Antananarivossa, suurimmissa kaupungeissa sekä maan etelä- ja lounaisosissa. Maassa esiintyy paise- ja keuhkoruttoa.

Vältä kaikkea matkustamista Venäjän ja Ukrainan rajavyöhykkeellä Belgorodin, Voronezhin ja Rostovin alueilla (Ukrainan Luhanskin sekä Donetskin vastaisilla alueilla). Stavropolin aluepiirin alueella vältettävä tarpeetonta matkustamista nimenomaan itä- ja eteläosiin. Kaikkialla Venäjällä on hyvä noudattaa erityistä varovaisuutta liikenteessä, metrossa, rautatieasemilla ja lentokentillä. Vältä miele

Turvallisuustilanne on vaarallinen etenkin länsimaalaisille. Maassa oleville Suomen kansalaisille ei voida tarjota konsulipalvelujen suojaa. Vältä tarpeetonta matkustamista Hargeisassa ja Berberassa Somalimaassa.

Varovaisuus on tarpeen koko maassa. Suuria väkijoukkoja tulee välttää, sillä terrorismin uhka on olemassa. Kidepo Valley -kansallispuistoon ei tule mennä muuten kuin lentoteitse. Ennen Bundibugyon alueelle matkustamista on syytä varmistaa tilanne paikallisilta viranomaisilta.

Matkustamista Somalian raja-alueen läheisyydessä Koillis-Keniassa ja rannikon pohjois-osissa tulee välttää, rajoitus ei koske Lamun ja Mandan saarille matkustamista lentoteitse. Nairobissa slummialueille voi mennä turvallisuustilanteesta johtuen ainoastaan luotettavan matkanjärjestäjän retkelle tai erityisin turvajärjestelyin. Terrorismin uhka on olemassa kaikkialla Keniassa. Ole valppaana ja seur

Liikenne on suurin turvallisuusriski. Viranomaisille laajemmat toimintavaltuudet antavaa poikkeustilalakia on jatkettu 11.3.2018 saakka. Poikkeustila tuli voimaan jo marraskuussa 2015. Vältä matkustamista Algerian ja Libyan raja-alueille.

Etiopiassa asuvia Suomen kansalaisia ja Etiopiaan matkustamista suunnittelevia suomalaisia kehotetaan olemaan varovaisia ja tarkkaavaisia turvallisuustilanteen suhteen koko maassa. Suuria väkijoukkoja on syytä välttää ja mahdollisilta tiesuluilta on syytä kääntyä pois. Terrorismiuhka on olemassa. Eritrean, Somalian ja Etelä-Sudanin vastaisilla raja-alueilla vältettävä tarpeetonta matkustamista.

Vältä mielenosoituksia ja noudata erityistä varovaisuutta liikenteessä. Pidä huolta passista ja arvoesineistä. Vältä tarpeetonta matkustamista Sabahin osavaltion itärannikolle ja saarille kidnappausriskin vuoksi.

Kansainvälinen terrorismi voi ulottua myös Seychelleille. Intian valtamerellä on myös merirosvoja.

Turvallisuustilanne Irakissa on hyvin huono. Maassa käydään edelleen taistelua ISIL-äärijärjestöä vastaan. Terrori-iskujen riski on merkittävä suuressa osassa maata. Irakissa oleskelevilla länsimaalaisilla on merkittävä riski joutua sekä terrori-iskujen että sieppauksen kohteeksi. Suomella ei ole suurlähetystöä Irakissa. Suomen kansalaisille osoitettavia konsulipalveluita ja -apua on saatavissa er

Kansainvälisen terrorismin mahdollisuus on olemassa. Eritrean vastaisella raja-alueella vältettävä kaikkea matkustamista.

Liettuassa matkustaminen on melko turvallista.
Lisää ulkoministeriön matkustustiedotteita.